Tatar to absolutna klasyka każdej imprezy czy spotkania w większej grupie znajomych. Jesteśmy przekonani, że próbowaliście go w klasycznej wersji, ale dzisiaj chcemy zaproponować Wam jego rybną wersję.
Kategoria: Potrawy ze śledziem
Główny składnik: Śledź
Czas całkowity: 20 minut
Poziom trudności: Łatwy
Ilośc porcji: dla 2 osób
Rodzaj kuchni: kuchnie świata
Metoda przyrządzania: Pieczenie
Filety ze śledzia z żurawiną
4 kromki ulubionego chleba
masło do posmarowania pieczywa
cytryna
natka pietruszki
bazylia do dekoracji
miód
Pajdy chleba posmaruj grubo masłem i upiecz chleb w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok. 10 minut.
Upieczone kromki ponownie posmaruj masłem i wyłóż filety śledzia. Skrop sokiem z cytryny, posyp posiekaną natką pietruszki i delikatnie polej miodem.
Ozdób grzanki listkami bazylii.