Tatar ze śledzia na pieczonych pajdach chleba

decorator

Opis przepisu

Tatar to absolutna klasyka każdej imprezy czy spotkania w większej grupie znajomych. Jesteśmy przekonani, że próbowaliście go w klasycznej wersji, ale dzisiaj chcemy zaproponować Wam jego rybną alternatywę.

Kategoria: Potrawy ze śledziem

Główny składnik: Śledź

Czas całkowity: 20 minut

Poziom trudności: Łatwy

Ilośc porcji: dla 2 osób

Rodzaj kuchni: kuchnie świata

Metoda przyrządzania: Pieczenie

Wykorzystana ryba

Filety ze śledzia z żurawiną

Zobacz

Składniki:

  • Filety ze śledzia z żurawiną

  • 4 kromki ulubionego chleba

  • masło do posmarowania pieczywa

  • sok z cytryny

  • natka pietruszki

  • bazylia do dekoracji

  • miód

Przygotowanie:

  1. Pajdy chleba posmaruj grubo masłem i upiecz chleb w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok. 10 minut.

  2. Upieczone kromki ponownie posmaruj masłem i wyłóż filety śledzia. Skrop sokiem z cytryny, posyp posiekaną natką pietruszki i delikatnie polej miodem.

  3. Ozdób grzanki listkami bazylii.

Galeria:

Polecane przepisy: