Gofry z rukolą i łososiem

decorator

Opis przepisu

Wytrawne gofry? Bardzo proszę! W naszej wersji użyliśmy naszego klasycznego łososia wędzonego na zimno oraz rukolę, która wspaniale równoważy smak.

Kategoria: Potrawy z łososiem

Główny składnik: Łosoś

Czas całkowity: 40 minut

Poziom trudności: Łatwy

Ilośc porcji: dla 2 osób

Rodzaj kuchni: kuchnie świata

Metoda przyrządzania: Smażenie

Wykorzystana ryba

Łosoś wędzony w dymie dębowym na zimno plastry

Zobacz

Składniki:

  • Łosoś wędzony na zimno w dymie dębowym

  • 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej

  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

  • 2 jaja

  • 1/2 szklanki oleju roślinnego

  • 1 i 1/2 szklanki jogurtu naturalnego

  • Rukola

  • Serek naturalny do posmarowania gofrów

  • Cytryna

  • Sól i pieprz

Przygotowanie:

  1. Mąkę przesiej. Wszystkie składniki umieść w misce i dokładnie wymieszaj lub zmiksuj na jednolitą masę.

  2. Rozgrzej gofrownicę. Nałóż ciasto chochlą i rozprowadź ciasto dokładnie po całej powierzchni. Piecz ok 3 minut.

  3. Gofry posmaruj serkiem. Wyłóż rukolę oraz plasterki łososia. Skrop sokiem z cytryny.

Galeria:

Polecane przepisy: