Składniki
Tekst dotyczący alergenów
Produkt może zawierać: zboża zawierające gluten, gorczycę, soję, seler, jaja, mleko (łącznie z laktozą).
w 100 g produktu | % RWS** w 100 g produktu | |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 1320 kJ/319 kcal | 16% |
Tłuszcz, w tym: | 27 g | 39% |
kwasy tłuszczowe nasycone | 3,3 g | 17% |
Węglowodany, w tym: | 9,7 g | 4% |
cukry | 9,3 g | 10% |
Białko | 8,4 g | 17% |
Sól | 1,9 g | 32% |
Zawartość kwasów tłuszczowych Omega-3 w 100 g produktu: | 3900 mg | |
w tym suma EPA i DHA: | 1463 mg | |
**Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). |
319 kcal
Wartość energetyczna
27 g
Tłuszcz
8,4 g
Białko
Kwas tłuszczowy zawarty w rybach pomaga zapobiegać i zwalczać choroby serce, raka, depresję, artretyzm, chorobę Alzheimera, wrzody, cukrzycę, nadczynność tarczycy oraz inne choroby. Omega-3 znacznie polepsza koncentracje, a także podnosi poziom energetyczny.
Witamina A konieczna jest dla utrzymania prawidłowego stanu skóry, włosów, paznokci a także
odpowiedni wzrost kości i zębów. Odgrywa również rolę w odbieraniu bodźców wzrokowych w siatkówce oka.
Witamina B12 odpowiada za prawidłową gospodarkę węglowodanową, białkową i tłuszczową organizmu. Wpływa również na procesy krwiotwórcze.
Wpływa na funkcjonowanie układu kostnego, nerwowego, mięśniowego, immunologicznego oraz krążenia. Pobudza wchłanianie fosforu oraz wapnia z przewodu pokarmowego.
Głównym działaniem witaminy E jest walka z wolnymi rodnikami, które codziennie atakują organizm człowieka. Ponadto wpływa na prawidłową krzepliwość krwi.
Jod jest niezbędny do produkcji hormonów tarczycy: tyroksyny i trójjodotyroniny. Od prawidłowego stężenia tych hormonów we krwi zależy m.in. prawidłowy rozwój i funkcjonowanie mózgu.
Dobra Marka 2020
Polska Dobra Marka 2020
Laur eksperta dla marki SuperFish
Przebojowy produkt FMCG 2015