Filety ze śledzia z żurawiną
200g

Krojone filety śledziowe z żurawiną w oleju rzepakowym

  • krojony
  • filety grube z natury
  • źródło kwasów Omega-3
  • bez sztucznych barwników
  • bez substancji zagęszczających
  • wolne od GMO
  • bez konserwantów
  • idealna przekąska
  • gotowe do podania
  • pokrojony z najgrubszego fileta
  • z dodatkiem całych owoców żurawiny

Składniki

krojone filety śledziowe bez skóry 60% (Clupea harengus)*

cebula

olej rzepakowy 15%

ocet spirytusowy

cukier

żurawina suszona 5% (żurawina suszona, cukier, olej słonecznikowy)

sól

*złowione w północno-wschodnim Atlantyku (FAO 27), podobszar połowu: północna część Morza Północnego (IVa), złowione za pomocą włoków

Tekst dotyczący alergenów

Produkt może zawierać: zboża zawierające gluten, gorczycę, soję, seler, jaja, mleko (łącznie z laktozą).

Wartości odżywcze
w 100 g produktu % RWS** w 100 g produktu
Wartość energetyczna 1320 kJ/319 kcal 16%
Tłuszcz, w tym: 27 g 39%
kwasy tłuszczowe nasycone 3,3 g 17%
Węglowodany, w tym: 9,7 g 4%
cukry 9,3 g 10%
Białko 8,4 g 17%
Sól 1,9 g 32%
Zawartość kwasów tłuszczowych Omega-3 w 100 g produktu: 3900 mg
w tym suma EPA i DHA: 1463 mg
**Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).

100g produktu dostarcza

319 kcal

Wartość energetyczna

27 g

Tłuszcz

8,4 g

Białko

Zdrowie!

Kwas tłuszczowy zawarty w rybach pomaga zapobiegać i zwalczać choroby serce, raka, depresję, artretyzm, chorobę Alzheimera, wrzody, cukrzycę, nadczynność tarczycy oraz inne choroby. Omega-3 znacznie polepsza koncentracje, a także podnosi poziom energetyczny.

Witamina A konieczna jest dla utrzymania prawidłowego stanu skóry, włosów, paznokci a także
odpowiedni wzrost kości i zębów. Odgrywa również rolę w odbieraniu bodźców wzrokowych w siatkówce oka.

Witamina B12 odpowiada za prawidłową gospodarkę węglowodanową, białkową i tłuszczową organizmu. Wpływa również na procesy krwiotwórcze.

Wpływa na funkcjonowanie układu kostnego, nerwowego, mięśniowego, immunologicznego oraz krążenia. Pobudza wchłanianie fosforu oraz wapnia z przewodu pokarmowego.

Głównym działaniem witaminy E jest walka z wolnymi rodnikami, które codziennie atakują organizm człowieka. Ponadto wpływa na prawidłową krzepliwość krwi.

Jod jest niezbędny do produkcji hormonów tarczycy: tyroksyny i trójjodotyroniny. Od prawidłowego stężenia tych hormonów we krwi zależy m.in. prawidłowy rozwój i funkcjonowanie mózgu.

Nagrody!

Dobra Marka 2020

Polska Dobra Marka 2020

Laur eksperta dla marki SuperFish

Przebojowy produkt FMCG 2015

Kontakt do Superfish

ul. Zachodnia 22 | 84-200 Wejherowo

Szczegółowe dane

Napisz do nas