Kanapeczki z wędzonym łososiem, awokado i pomidorem

decorator

Opis przepisu

Te kanapeczki to nie tylko wspaniała przekąska karnawałowa, ale również przystawka na rodzinne obiady. Niezwykle szybkie w przygotowaniu, smaczne i jednocześnie zdrowe. Smacznego!

Kategoria: Potrawy z łososiem

Główny składnik: Łosoś

Czas całkowity: 10 minut

Poziom trudności: Łatwy

Ilośc porcji: dla 4 osób

Rodzaj kuchni: kuchnie świata

Metoda przyrządzania: Gotowanie

Wykorzystana ryba

Łosoś sockeye wędzony na zimno plastry

Zobacz

Składniki:

  • 1 bagietka

  • 1 pomidor malinowy

  • 1 dojrzałe awokado

  • 1 cytryna

  • masło

  • bazylia do dekoracji

Przygotowanie:

  1. Bagietkę pokrój i posmaruj masłem.

  2. Na każdej kromce ułóż plasterki awokado, następnie łososia i pomidora.

  3. Skrop sokiem z cytryny, delikatnie posól pomidora i udekoruj listkami bazylii.

Galeria:

Polecane przepisy: