Kanapka z łososiem, korniszonami i karmelizowaną czerwoną cebulką

decorator

Opis przepisu

Jeśli macie ochotę na coś szybkiego, a jednocześnie pysznego, do przegryzienia koniecznie sprawdźcie poniższy przepis. Choć może się wydawać, że przygotowanie kanapek nie jest wielką filozofią, to czasami może zabraknąć nam pomysłów. Z tym przepisem zakończysz swoją kanapkową rutynę!

Kategoria: Potrawy z łososiem

Główny składnik: Łosoś

Czas całkowity: 20 minut

Poziom trudności: Łatwy

Ilośc porcji: dla 2 osób

Rodzaj kuchni: kuchnie świata

Metoda przyrządzania: Gotowanie

Wykorzystana ryba

Bio Łosoś wędzony na zimno

Zobacz

Składniki:

  • Bio Łosoś wędzony na zimno

  • 4 kromki chleba

  • 3 łyżki masła + 2 do posmarowania kanapek

  • 4 korniszony

  • 2 czerwone cebule

  • 2 łyżki miodu

  • kiełki

  • szczypiorek

Przygotowanie:

  1. Cebulkę obierz i pokrój w piórka. Na patelni rozpuść masło, dodaj cebulkę i miód. Karmelizuj cebulkę przez około 5 minut.

  2. Chleb posmaruj masłem. Na każdą z kromek połóż łososia, karmelizowaną cebulkę oraz cząstki ogórka. Udekoruj kiełkami i posiekanym szczypiorkiem.

Galeria:

Polecane przepisy: