Jeśli macie ochotę na coś szybkiego, a jednocześnie pysznego, do przegryzienia koniecznie sprawdźcie poniższy przepis. Choć może się wydawać, że przygotowanie kanapek nie jest wielką filozofią, to czasami może zabraknąć nam pomysłów. Z tym przepisem zakończysz swoją kanapkową rutynę!
Kategoria: Potrawy z łososiem
Główny składnik: Łosoś
Czas całkowity: 20 minut
Poziom trudności: Łatwy
Ilośc porcji: dla 2 osób
Rodzaj kuchni: kuchnie świata
Metoda przyrządzania: Gotowanie
Łosoś wędzony na zimno BIO
4 kromki chleba
3 łyżki masła plus 2 do posmarowania kanapek
4 korniszony
2 czerwone cebule
2 łyżki miodu
Kiełki
Szczypiorek
Cebulkę obierz i pokrój w piórka. Na patelni rozpuść masło, dodaj cebulkę i miód. Karmelizuj cebulkę przez około 5 minut.
Chleb posmaruj masłem. Na każdą z kromek połóż łososia, ksarelizowaną cebulkę oraz cząstki ogórka. Udekoruj kiełkami i posiekanym szczypiorkiem.