Wrapy z łososiem i czerwoną papryką

decorator

Opis przepisu

Klasyk każdej imprezy, czyli wrapy. Możecie serwować je jako finger food, ale również w formie pełnoprawnego dania. Co najlepsze, do ich przygotowania możecie wykorzystać niemal każde warzywo. Nasza wersja jest klasyczna, ale śmiało eksperymentujcie dodając np. rukolę, kukurydzę czy groszek.

Kategoria: Potrawy z łososiem

Główny składnik: Łosoś

Czas całkowity: 30 minut

Poziom trudności: Łatwy

Ilośc porcji: dla 2 osób

Rodzaj kuchni: kuchnia meksykańska

Metoda przyrządzania: Grillowanie

Wykorzystana ryba

Łosoś wędzony na gorąco

Zobacz

Składniki:

  • 1 opakowanie łososia wędzonego na gorąco

  • 2 wrapy

  • 6 liści sałaty

  • 6 plastrów świeżego ogórka

  • 6 pasków czerwonej papryki

  • drobno posiekany szczypiorek

  • jogurt naturalny

  • 1 ząbek czosnku

  • 1 łyżka soku z cytryny

  • sól i pieprz

Przygotowanie:

  1. W miseczce wymieszaj jogurt z sokiem z cytryny, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą i pieprzem.

  2. Na każdego wrapa połóż po 3 listki sałaty, ogórka, paprykę i rozdrobnionego łososia. Całość polej sosem i posyp szczypiorkiem.

  3. Zwiń wrapy. Możesz je dodatkowo podgrzać w opiekaczu lub zjeść na zimno.

Galeria:

Polecane przepisy: