Tatar ze śledziem Fishsnack

decorator

Opis przepisu

Szukasz idealnej i szybkiej przystawki na udaną imprezę? Przychodzimy z pomocą! Nasza propozycja to tatar ze śledzia jalapenio z pysznym majonezem pietruszkowym podany na bagietce. Najlepsze jest to, że całą zawartość opakowania śledzika wykorzystujemy do przygotowania naszej przekąski.

Kategoria: Potrawy ze śledziem

Główny składnik: Śledź

Czas całkowity: 20 minut

Poziom trudności: Łatwy

Ilośc porcji: dla 2 osób

Rodzaj kuchni: kuchnie świata

Metoda przyrządzania: Gotowanie

Wykorzystana ryba

Fish Snack śledzik & jalapeno

Zobacz

Składniki:

  • Fishsnack jalapeno

  • Pół jabłka

  • Pół średniej papryki czerwonej

  • Cebulka od śledzika

  • 200 ml oleju rzepakowego

  • Duży pęczek pietruszki

  • Jedno żółtko

  • Sok z połowy cytryny

  • Sól, pieprz

  • Cukier

  • Łyżeczka musztardy

  • 1 bagietka

Przygotowanie:

  1. Olej pietruszkowy:

  2. Natkę pietruszki wkrzyc do blendera kielichowego dodaj olej I blenduj przez około 15 min. Następnie przecedź przez gazę.

  3. Majonez do wysokiego naczynia wrzuć żółtko, dodaj sok z cytryny, Sól, pieprz, musztardę. Następnie włącz mikser i cienkim strumieniem wlewaj olej ubijając tak długo aż masą stanie się gęsta. Na koniec dopraw odrobiną cukru.

  4. Tatar:

  5. Śledziki, jabłka, paprykę pokrój w kostkę. Następnie wrzuć do miski, dodaj cebulkę ze śledzika i dokładnie wymieszaj. Następnie na kromki bagietki nałóż wymieszany tatar. Na koniec dodaj majonez w kilku miejscach. Do dekoracji ja użyłem szczypiorku ale równie dobrze będzie do tego pasować koperek.

Galeria:

Polecane przepisy: