Szukasz idealnej i szybkiej przystawki na udaną imprezę? Przychodzimy z pomocą! Nasza propozycja to tatar ze śledzia jalapeno z pysznym majonezem pietruszkowym podany na bagietce.
Kategoria: Potrawy ze śledziem
Główny składnik: Śledź
Czas całkowity: 20 minut
Poziom trudności: Łatwy
Ilośc porcji: dla 2 osób
Rodzaj kuchni: kuchnie świata
Metoda przyrządzania: Gotowanie
Fish Snack śledzik & jalapeno
pół jabłka
pół średniej papryki czerwonej
cebulka z opakowania śledzika
200 ml oleju rzepakowego
duży pęczek pietruszki
1 żółtko
sok z połowy cytryny
sól i pieprz
cukier
1 łyżeczka musztardy
1 bagietka
Przygotuj olej pietruszkowy. Blenduj natkę pietruszki i olej przez około 15 minut. Następnie przecedź przez gazę.
Przygotuj majonez. Do wysokiego naczynia wrzuć żółtko, dodaj sok z cytryny, sól, pieprz i musztardę. Włącz mikser i cienkim strumieniem wlewaj olej, ubijając tak długo, aż masa stanie się gęsta. Na koniec dopraw odrobiną cukru.
Przygotuj tatar. Śledziki, jabłka i paprykę pokrój w kostkę. Następnie wrzuć do miski, dodaj cebulkę ze śledzika i dokładnie wymieszaj
Na kromki bagietki nałóż tatar. Na wierzch połóż majonez.