Tatar ze śledziem Fishsnack

decorator

Opis przepisu

Szukasz idealnej i szybkiej przystawki na udaną imprezę? Przychodzimy z pomocą! Nasza propozycja to tatar ze śledzia jalapeno z pysznym majonezem pietruszkowym podany na bagietce.

Kategoria: Potrawy ze śledziem

Główny składnik: Śledź

Czas całkowity: 20 minut

Poziom trudności: Łatwy

Ilośc porcji: dla 2 osób

Rodzaj kuchni: kuchnie świata

Metoda przyrządzania: Gotowanie

Wykorzystana ryba

Fish Snack śledzik & jalapeno

Zobacz

Składniki:

  • Fish Snack śledzik & jalapeno

  • pół jabłka

  • pół średniej papryki czerwonej

  • cebulka z opakowania śledzika

  • 200 ml oleju rzepakowego

  • duży pęczek pietruszki

  • 1 żółtko

  • sok z połowy cytryny

  • sól i pieprz

  • cukier

  • 1 łyżeczka musztardy

  • 1 bagietka

Przygotowanie:

  1. Przygotuj olej pietruszkowy. Blenduj natkę pietruszki i olej przez około 15 minut. Następnie przecedź przez gazę.

  2. Przygotuj majonez. Do wysokiego naczynia wrzuć żółtko, dodaj sok z cytryny, sól, pieprz i musztardę. Włącz mikser i cienkim strumieniem wlewaj olej, ubijając tak długo, aż masa stanie się gęsta. Na koniec dopraw odrobiną cukru.

  3. Przygotuj tatar. Śledziki, jabłka i paprykę pokrój w kostkę. Następnie wrzuć do miski, dodaj cebulkę ze śledzika i dokładnie wymieszaj

  4. Na kromki bagietki nałóż tatar. Na wierzch połóż majonez.

Galeria:

Polecane przepisy: