Sałatka nicejska z łososiem

decorator

Opis przepisu

Jedna z pyszniejszych sałatek kuchni francuskiej! Sałatka nicejska to przepis, który musicie poznać. Jest piękna, kolorowa i niezwykle pyszna. Możecie ją podać jako przystawkę lub nawet drugie danie.

Kategoria: Potrawy z łososiem

Główny składnik: Łosoś

Czas całkowity: 20 minut

Poziom trudności: Łatwy

Ilośc porcji: dla 2 osób

Rodzaj kuchni: kuchnia francuska

Metoda przyrządzania: Gotowanie

Wykorzystana ryba

Łosoś wędzony na gorąco

Zobacz

Składniki:

  • Łosoś wędzony na gorąco

  • mix sałat

  • 4 jajka ugotowane na twardo

  • 1/2 główki czerwonej cebulki

  • 10 czarnych oliwek

  • sezam do posypania

  • pietruszka do dekoracji

  • Składniki na sos:

  • oliwa z oliwek

  • 1 łyżka soku z cytryny

  • 1 łyżeczka musztardy

Przygotowanie:

  1. W misce kolejno wyłóż mix sałat, kawałki łososia oraz ugotowane i pokrojone jajka.

  2. Dodaj drobno posiekaną cebulkę i oliwki.

  3. Przygotuj sos, łącząc ze sobą sok z cytryny, musztardę oraz oliwę.

  4. Sałatkę polej sosem, posyp pietruszką i sezamem.

Galeria:

Polecane przepisy: