Ravioli z wędzonym łososiem, ricottą i migdałami oraz sosem maślano-szałwiowym

SuperFish

Opis przepisu

Lato to czas wymarzonych podróży, odkrywania nowych, fascynujących smaków i kultur oraz błogiego wypoczynku. Jeśli dopiero czekacie na urlop to zapraszamy już dzisiaj na kulinarną wycieczkę do słonecznej Italii skąd pochodzą pyszne włoskie pierożki - ravioli. W poniższym przepisie wyrazisty wędzony łosoś świetnie łączy się z delikatną ricottą, mielonymi migdałami oraz nutą cytryny. Całość smakowicie oblana szałwiowo-maślanym sosem tworzy prawdziwą symfonię smaku! Buon appetito!

Kategoria: Potrawy z łososiem

Główny składnik: Łosoś

Czas całkowity: do 120 minut

Poziom trudności: Średni

Ilośc porcji: dla 4 osób

Rodzaj kuchni: kuchnia włoska

Metoda przyrządzania: Gotowanie, Smażenie

Wykorzystana ryba

Łosoś wędzony w dymie dębowym na zimno plastry

Zobacz

Galeria:

Składniki:

Przygotowanie:

Polecane przepisy:

Kontakt do Superfish

ul. Zachodnia 22 | 84-200 Wejherowo

Szczegółowe dane

Napisz do nas