Placki z łososiem i kremowym serkiem

decorator

Opis przepisu

Goście zapowiedzieli się z wizytą, a ty nie masz pomysłu, co im zaserwować? Możesz postawić na coś znacznie ciekawszego niż sałatka lub chipsy. Ta prosta i efektowna przekąska z łososiem z pewnością ekspresowo zniknie z talerzy.

Kategoria: Potrawy z łososiem

Główny składnik: Łosoś

Czas całkowity: 40 minut

Poziom trudności: Łatwy

Ilośc porcji: 10 porcji

Rodzaj kuchni: kuchnie świata

Metoda przyrządzania: Smażenie

Wykorzystana ryba

Bio Łosoś wędzony na zimno

Zobacz

Składniki:

  • Bio Łosoś wędzony na zimno

  • 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej

  • 1 jajko

  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej

  • 1 szklanka jogurtu

  • 2 łyżki oleju

  • serek kremowy naturalny

  • koperek

Przygotowanie:

  1. Mąkę przesiej do miski i połącz z pozostałymi składnikami. Ciasto powinno być gładkie i bez grudek.

  2. Na patelni rozgrzej olej. Placki smaż z obu stron, aż się zarumienią i wyrosną.

  3. Placuszki posmaruj serkiem naturalnym i ułóż na nim plasterki łososia. Udekoruj koperkiem.

Galeria:

Polecane przepisy: