Mini-kanapki ze śledziem i pieczonymi ziemniakami

decorator

Opis przepisu

Mini-kanapki, które podbiją każdą imprezę. Proste w przygotowaniu i wyjątkowo apetyczne.

Kategoria: Potrawy ze śledziem

Główny składnik: Śledź

Czas całkowity: 40 minut

Poziom trudności: Łatwy

Ilośc porcji: dla 2 osób

Rodzaj kuchni: kuchnie świata

Wykorzystana ryba

Filety ze śledzia z kolorowym pieprzem

Zobacz

Składniki:

  • Filety ze śledzia z kolorowym pieprzem

  • 500 g ziemniaków

  • ½ czerwonej cebuli

  • 70 g kwaśnej śmietany

  • pieczywo

  • masło

  • gałązka świeżego kopru

Przygotowanie:

  1. Obierz ziemniaki i pokrój cienkie na plastry. Ułóż w naczyniu żaroodpornym i piecz przez pół godziny. Odstaw do ostygnięcia.

  2. Pieczywo pokrój na kromki. Następnie pokrój cebulę w paski bądź piórka.

  3. Kromkę pieczywa posmaruj masłem. Następnie ułóż talarek pieczonego ziemniaka, przekrojony na pół filecik śledziowy, cebulkę i odrobinę śmietany. Na wierzchu ułóż gałązkę kopru.

Galeria:

Polecane przepisy: