Mini-kanapki, które podbiją każdą imprezę. Proste w przygotowaniu i wyjątkowo apetyczne.
Kategoria: Potrawy ze śledziem
Główny składnik: Śledź
Czas całkowity: 40 minut
Poziom trudności: Łatwy
Ilośc porcji: dla 2 osób
Rodzaj kuchni: kuchnie świata
1 opakowanie marynowanych śledzików
500 g ziemniaków
½ czerwonej cebuli
70 g kwaśnej śmietany
Pieczywo
Masło
Gałązka świeżego koperku
Obierz ziemniaki i pokrój cienkie na plastry. Ułóż w naczyniu żaroodpornym i piecz przez pół godziny. Odstaw do ostygnięcia.
Pieczywo pokrój na kromki. Następnie pokrój cebulę w paski bądź piórka.
Kromkę pieczywa posmaruj masłem. Następnie ułóż talarek pieczonego ziemniaka, przekrojony na pół filecik śledziowy, cebulkę i odrobinę śmietany. Na wierzchu ułóż gałązkę kopru.