Łosoś w cieście francuskim ze szparagami

decorator

Opis przepisu

Świetna przekąska na ciepło jak i na zimno. Idealnie sprawdzi się na piknik!

Kategoria: Potrawy z łososiem

Główny składnik: Łosoś

Czas całkowity: 30 minut

Poziom trudności: Łatwy

Ilośc porcji: dla 6 osób

Rodzaj kuchni: kuchnie świata

Metoda przyrządzania: Pieczenie

Wykorzystana ryba

Łosoś sockeye wędzony na zimno plastry

Zobacz

Składniki:

  • 1 opakowanie łososia wędzonego w dymie klonowym SuperFish

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego

  • 1 wiązka szparagów zielonych

  • 6 plasterków żółtego sera

  • 1 rozbełtane jajko

  • Sezam ( do posypania )

Przygotowanie:

  1. Ciasto francuskie podziel na 6 równych kwadratów. Na każdym kwadracie ułóż plasterek sera, 2 szparagi i porcję łososia wędzonego. Zlep ze sobą dwa końce. Ciasto posmaruj rozbełtanym jajkiem i posyp sezamem.

  2. Piecz w nagrzanym piekarniku do temperatury 220 stopni przez 15-20 minut.

Galeria:

Polecane przepisy: