Świetna przekąska na ciepło jak i na zimno. Idealnie sprawdzi się na piknik!
Kategoria: Potrawy z łososiem
Główny składnik: Łosoś
Czas całkowity: 30 minut
Poziom trudności: Łatwy
Ilośc porcji: dla 6 osób
Rodzaj kuchni: kuchnie świata
Metoda przyrządzania: Pieczenie
1 opakowanie łososia wędzonego w dymie klonowym SuperFish
1 opakowanie ciasta francuskiego
1 wiązka szparagów zielonych
6 plasterków żółtego sera
1 rozbełtane jajko
Sezam ( do posypania )
Ciasto francuskie podziel na 6 równych kwadratów. Na każdym kwadracie ułóż plasterek sera, 2 szparagi i porcję łososia wędzonego. Zlep ze sobą dwa końce. Ciasto posmaruj rozbełtanym jajkiem i posyp sezamem.
Piecz w nagrzanym piekarniku do temperatury 220 stopni przez 15-20 minut.