Małe kromki pumpernikla, puszysty serek naturalny i przepyszny łosoś – czy wyobrażacie sobie smaczniejszą przekąskę? Charakterystyczne nuty smakowe są w tym przepisie dodatkowo podbite kaparami, które z powodzeniem możecie zastąpić np. oliwkami.
Kategoria: Potrawy z łososiem
Główny składnik: Łosoś
Czas całkowity: 20 minut
Poziom trudności: Łatwy
Ilośc porcji: dla 4 osób
Rodzaj kuchni: kuchnie świata
Metoda przyrządzania: Gotowanie
1 opakowanie łososia wędzonego na gorąco
1 opakowanie serka do smarowania o smaku naturalnym
kapary
koperek
łyżka soku z cytryny
sól i pieprz
Serek przełóż do miski i dodaj łososia. Popierz i delikatnie posól do smaku.
Dodaj pokrojone kapary, sok z cytryny i świeży koperek, wymieszaj.
Krążki pumpernikla posmaruj serkiem i udekoruj kaparami i świeżym koperkiem.