Karnawałowe naleśniki z łososiem

decorator

Opis przepisu

Naleśniki w formie szybkiej przekąski? Czemu nie! Wytrawne rollsy z ciasta naleśnikowego możecie urozmaicić wszelkimi ulubionymi dodatkami: szpinakiem, zielonym ogórkiem czy papryką. W naszej wersji znajdziecie pysznego łososia, serek mascarpone i sałatę. Takie połącznie doskonale sprawdzi się na karnawałowym stole. Smacznego!

Kategoria: Potrawy z łososiem

Główny składnik: Łosoś

Czas całkowity: 40 minut

Poziom trudności: Łatwy

Ilośc porcji: dla 4 osób

Rodzaj kuchni: kuchnie świata

Metoda przyrządzania: Smażenie

Wykorzystana ryba

Bio Łosoś wędzony na zimno

Zobacz

Składniki:

  • 1 opakowanie bio łososia wędzonego na zimno SuperFish

  • 2 jajka

  • 1 szklanka mąki pszennej

  • 1 1/2 szklanki mleka

  • 1 opakowanie serka mascarpone

  • sałata masłowa

  • sól i pieprz

Przygotowanie:

  1. Wszystkie składniki na ciasto połącz w misce i dokładnie wymieszaj.

  2. Na rozgrzaną patelnię z olejem wylewaj chochlą ciasto. Smaż naleśniki z dwóch stron na złoty kolor.

  3. Ostudzone naleśniki posmaruj serkiem, połóż liście sałaty i równomiernie rozłóż plastry łososia.

  4. Zwiń naleśniki i pokrój ja na roladki o szerokości ok. 2 cm. Udekoruj pokrojonym szczypiorkiem i kiełkami.

Galeria:

Polecane przepisy: