Kanapeczki z filetami ze śledzia

decorator

Opis przepisu

Dzisiaj przychodzimy z przepisem na pyszne minikanapeczki z filetami ze śledzia, jajkiem, ogórkiem konserwowym i innymi pysznymi dodatkami. Świetnie sprawdzą się jako przekąska karnawałowa lub na "śledzika".

Kategoria: Potrawy ze śledziem

Główny składnik: Śledź

Czas całkowity: 20 minut

Poziom trudności: Łatwy

Ilośc porcji: dla 4 osób

Rodzaj kuchni: kuchnie świata

Metoda przyrządzania: Gotowanie

Wykorzystana ryba

Filety ze śledzia z suszonymi pomidorami

Zobacz

Składniki:

  • Filety ze śledzia z suszonymi pomidorami

  • 1 mała bagietka

  • 1 łyżka majonezu

  • 2 jajka

  • 3 ogórki konserwowe

  • 2 łyżki marynowanych kaparów

  • 2 łyżki cebulki piklowanej

  • kilka gałązek koperku

Przygotowanie:

  1. Bagietkę pokrój na kawałki i posmaruj cienko majonezem. Na wierzchu ułóż po plasterku ugotowanego na twardo jaja, ogórka konserwowego, kilka kaparów, filety ze śledzia z suszonymi pomidorami, cebulkę piklowaną oraz gałązki koperku.

Galeria:

Polecane przepisy: