Dzisiaj przychodzimy z przepisem na pyszne mini kanapeczki z filetami ze śledzia, jajem, ogórkiem konserwowym i innymi pysznymi dodatkami. Świetnie sprawdzą się jako przekąska karnawałowa lub na "śledzika" :)
Kategoria: Potrawy ze śledziem
Główny składnik: Śledź
Czas całkowity: 20 minut
Poziom trudności: Łatwy
Ilośc porcji: dla 4 osób
Rodzaj kuchni: kuchnie świata
Metoda przyrządzania: Gotowanie
filety ze śledzia & suszone pomidory SuperFish
1 mała bagietka
majonez - 1 łyżka
jajo - 2 sztuki
ogórek konserwowy - 3 sztuki
kapary marynowane - 2 łyżki
cebulka piklowana - 2 łyżki
koperek - kilka gałązek
Bagietkę pokrój na kawałki i posmaruj cienko majonezem. Na wierzchu ułóż po plasterku ugotowanego na twardo jaja, ogórka korniszonego, kilka kaparów, filety ze śledzia z suszonymi pomidorami, cebulkę piklowaną oraz gałązki koperku.