Dzisiaj przychodzimy z przepisem na pyszne minikanapeczki z filetami ze śledzia, jajkiem, ogórkiem konserwowym i innymi pysznymi dodatkami. Świetnie sprawdzą się jako przekąska karnawałowa lub na "śledzika".
Kategoria: Potrawy ze śledziem
Główny składnik: Śledź
Czas całkowity: 20 minut
Poziom trudności: Łatwy
Ilośc porcji: dla 4 osób
Rodzaj kuchni: kuchnie świata
Metoda przyrządzania: Gotowanie
Filety ze śledzia z suszonymi pomidorami
1 mała bagietka
1 łyżka majonezu
2 jajka
3 ogórki konserwowe
2 łyżki marynowanych kaparów
2 łyżki cebulki piklowanej
kilka gałązek koperku
Bagietkę pokrój na kawałki i posmaruj cienko majonezem. Na wierzchu ułóż po plasterku ugotowanego na twardo jaja, ogórka konserwowego, kilka kaparów, filety ze śledzia z suszonymi pomidorami, cebulkę piklowaną oraz gałązki koperku.