Indyjskie samosy z wędzonym łososiem

SuperFish

Opis przepisu

Pachnące egzotycznymi przyprawami samosy to propozycja dla wielbicieli wyrazistych, indyjskich smaków. Chrupiące ciasto, nadzienie łączące w sobie bogactwo warzyw, orzechy nerkowca i niepowtarzalny smak wędzonego łososia tworzą niebanalną kompozycję, której nie można się oprzeć! Samosy to tradycyjna, indyjska przekąska w postaci faszerowanych pierożków, smażonych w głębokim oleju. Choć ich przygotowanie wymaga trochę czasu, to wyjątkowy smak z pewnością wynagrodzi wszelkie trudy. Aromatyczne, złociste samosy z łososiem prosto z dalekich Indii!

Kategoria: Potrawy z łososiem

Główny składnik: Łosoś

Czas całkowity: do 120 minut

Poziom trudności: Średni

Ilośc porcji: dla 6 osób

Rodzaj kuchni: kuchnia indyjska

Metoda przyrządzania: Smażenie

Wykorzystana ryba

Łosoś wędzony w dymie dębowym na zimno plastry

Zobacz

Galeria:

Składniki:

Przygotowanie:

Polecane przepisy:

Kontakt do Superfish

ul. Zachodnia 22 | 84-200 Wejherowo

Szczegółowe dane

Napisz do nas