Dyniowe gnocchi z łososiem

SuperFish

Opis przepisu

Jesień zbliża się wielkimi krokami, a wraz z nią coraz krótsze i chłodniejsze dni. To czas gdy na salonach, a właściwie w naszych kuchniach, pojawia się ONA – Królowa Dynia! Dyniowe gnocchi z wędzonym łososiem i sosem szpinakowym to propozycja na pyszną kolację lub lunch, poprawiająca humor nawet, gdy za oknem plucha. Taki „comfort food” to solidna dawka warzyw oraz wartościowego białka, które swoim smakiem zadowolą nawet największych łasuchów i wielbicieli włoskiej kuchni. Aksamitne gnocchi, wędzony łosoś i kremowy sos szpinakowy to prosty przepis na błogie doznania!

Kategoria: Potrawy z łososiem

Główny składnik: Łosoś

Czas całkowity: do 120 minut

Poziom trudności: Łatwy

Ilośc porcji: dla 4 osób

Rodzaj kuchni: kuchnia włoska

Metoda przyrządzania: Gotowanie, Smażenie

Wykorzystana ryba

Łosoś wędzony w dymie dębowym na zimno plastry

Zobacz

Galeria:

Składniki:

Przygotowanie:

Polecane przepisy:

Kontakt do Superfish

ul. Zachodnia 22 | 84-200 Wejherowo

Szczegółowe dane

Napisz do nas