Cassolette z łososiem wędzonym na gorąco

SuperFish

Opis przepisu

Cassolette to pożywna francuska zapiekanka, która w pierwotnej wersji bazowała na fasoli i mielonym mięsie, ale doczekała się wielu lżejszych, smakowitych wariantów. Jednym z nich jest zapiekanka z ziemniakami, łososiem i hitem nadchodzącego sezonu jesiennego, czyli pysznymi kurkami. Danie jest bardzo proste i szybkie w przygotowaniu, ale rezultat i walory smakowe niezwykłe! Doskonale sprawdzi się na szybki, niedzielny obiad dla całej rodziny np. po porannym grzybobraniu.

Kategoria: Potrawy z łososiem

Główny składnik: Łosoś

Czas całkowity: ponad 2h

Poziom trudności: Łatwy

Ilośc porcji: dla 4 osób

Rodzaj kuchni: kuchnia francuska

Metoda przyrządzania: Pieczenie

Wykorzystana ryba

Łosoś wędzony na gorąco

Zobacz

Galeria:

Składniki:

Przygotowanie:

Polecane przepisy:

Kontakt do Superfish

ul. Zachodnia 22 | 84-200 Wejherowo

Szczegółowe dane

Napisz do nas