Carpaccio z łososia

decorator

Opis przepisu

Carpaccio z łososia, czyli lekka i aromatyczna przystawka.

Kategoria: Potrawy z łososiem

Główny składnik: Łosoś

Czas całkowity: 10 minut

Poziom trudności: Łatwy

Ilośc porcji: dla 2 osób

Rodzaj kuchni: kuchnia włoska

Metoda przyrządzania: Gotowanie

Wykorzystana ryba

Łosoś wędzony w dymie dębowym na zimno plastry

Zobacz

Składniki:

  • Łosoś wędzony w dymie dębowym na zimno

  • 2 duże oliwki zielone, bez pestek

  • listki bazylii

  • kawałek sera feta

  • 3 truskawki

  • szczypta pieprzu cytrynowego

  • sos balsamiczny

Przygotowanie:

  1. Plasterki łososia ułóż na talerzu tak, żeby pokryć nimi całą powierzchnię talerza.

  2. Oliwki oraz ser feta pokrój w kostkę. Truskawki umyj i pokrój na plasterki.

  3. Na łososia wyłożonego na talerzu ułóż plasterki truskawek, posyp pokrojonymi oliwkami i serem feta. Na wierzch połóż listki bazylii.

  4. Całość delikatnie skrop sosem balsamicznym. Taką przystawkę przygotowuj niedługo przed spożyciem.

Galeria:

Polecane przepisy: