Carpaccio z łososia, czyli lekka i aromatyczna przystawka.
Kategoria: Potrawy z łososiem
Główny składnik: Łosoś
Czas całkowity: 10 minut
Poziom trudności: Łatwy
Ilośc porcji: dla 2 osób
Rodzaj kuchni: kuchnia włoska
Metoda przyrządzania: Gotowanie
Łosoś atlantycki wędzony w dymie dębowym SuperFish
2 duże oliwki zielone, bez pestek
Kilkanaście listków bazylii
Kawałek sera feta (lub typu feta)
3 truskawki
Szczypta pieprzu cytrynowego
Sos balsamiczny
Plasterki łososia układamy na talerzu tak, żeby pokryć nimi całą powierzchnie talerza.
Oliwki oraz ser feta kroimy w kostkę. Truskawki myjemy i kroimy na plasterki.
Na łososia ułożonego na talerzu, układamy plasterki truskawek, posypujemy pokrojonymi oliwkami i serem feta. Na wierzch kładziemy listki bazylii.
Całość delikatnie skrapiamy sosem balsamicznym. Taką przystawkę przygotowujemy niedługo przed spożyciem.