Carpaccio z łososia, czyli lekka i aromatyczna przystawka.
Kategoria: Potrawy z łososiem
Główny składnik: Łosoś
Czas całkowity: 10 minut
Poziom trudności: Łatwy
Ilośc porcji: dla 2 osób
Rodzaj kuchni: kuchnia włoska
Metoda przyrządzania: Gotowanie
Łosoś wędzony w dymie dębowym na zimno
2 duże oliwki zielone, bez pestek
listki bazylii
kawałek sera feta
3 truskawki
szczypta pieprzu cytrynowego
sos balsamiczny
Plasterki łososia ułóż na talerzu tak, żeby pokryć nimi całą powierzchnię talerza.
Oliwki oraz ser feta pokrój w kostkę. Truskawki umyj i pokrój na plasterki.
Na łososia wyłożonego na talerzu ułóż plasterki truskawek, posyp pokrojonymi oliwkami i serem feta. Na wierzch połóż listki bazylii.
Całość delikatnie skrop sosem balsamicznym. Taką przystawkę przygotowuj niedługo przed spożyciem.