Bez cukru
Bez glutenu
Bez konserwantów
Łosoś wędzony na zimno plastry.
Składniki
w 100 g produktu | %RWS* w 100 g | |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 804 kJ/193 kcal | 10% |
Tłuszcz | 13 g | 19% |
– w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 1,7 g | 9% |
Węglowodany | 0 g | 0% |
– w tym cukry | 0 g | 0% |
Białko | 19 g | 38% |
Sól | 3,0 g | 50% |
Witamina B6 | 0,638 mg (46%**) | |
Witamina B12 | 3,75 µg (150%**) | |
Kwasy tłuszczowe Omega-3: | 1,2 g (suma EPA i DHA powyżej 40 mg) | |
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ/2 000 kcal). | ||
**Referencyjna wartość spożycia. |
193 kcal
Wartość energetyczna
13 g
Tłuszcz
19 g
Białko
Kwas tłuszczowy zawarty w rybach pomaga zapobiegać i zwalczać choroby serce, raka, depresję, artretyzm, chorobę Alzheimera, wrzody, cukrzycę, nadczynność tarczycy oraz inne choroby. Omega-3 znacznie polepsza koncentracje, a także podnosi poziom energetyczny.
Witamina A konieczna jest dla utrzymania prawidłowego stanu skóry, włosów, paznokci a także
odpowiedni wzrost kości i zębów. Odgrywa również rolę w odbieraniu bodźców wzrokowych w siatkówce oka.
Witamina B12 odpowiada za prawidłową gospodarkę węglowodanową, białkową i tłuszczową organizmu. Wpływa również na procesy krwiotwórcze.
Wpływa na funkcjonowanie układu kostnego, nerwowego, mięśniowego, immunologicznego oraz krążenia. Pobudza wchłanianie fosforu oraz wapnia z przewodu pokarmowego.
Głównym działaniem witaminy E jest walka z wolnymi rodnikami, które codziennie atakują organizm człowieka. Ponadto wpływa na prawidłową krzepliwość krwi.
Jod jest niezbędny do produkcji hormonów tarczycy: tyroksyny i trójjodotyroniny. Od prawidłowego stężenia tych hormonów we krwi zależy m.in. prawidłowy rozwój i funkcjonowanie mózgu.
Dobra Marka 2020
Polska Dobra Marka 2020
Laur eksperta dla marki SuperFish
Przebojowy produkt FMCG 2015