Składniki
Tekst dotyczący alergenów
Produkt może zawierać: mleko (łącznie z laktozą), jaja, soję, gorczycę, dwutlenek siarki i siarczyny.
w 100 g produktu (%RWS**) | |
---|---|
Wartość energetyczna | 443 kJ/106 kcal (5%) |
Tłuszcz, w tym: | 5,2 g (7%) |
kwasy tłuszczowe nasycone | 0,6 g (3%) |
Węglowodany, w tym: | 4,9 g (2%) |
cukry | 2,5 g (3%) |
Białko | 9,8 g (20%) |
Sól | 1,02 g (17%) |
Zawartość kwasów tłuszczowych Omega-3 w 100 g produktu: 800 mg, w tym suma EPA i DHA: 188 mg | |
**Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ/2 000 kcal). |
106 kcal
Wartość energetyczna
5,2 g
Tłuszcz
9,8 g
Białko
Kwas tłuszczowy zawarty w rybach pomaga zapobiegać i zwalczać choroby serce, raka, depresję, artretyzm, chorobę Alzheimera, wrzody, cukrzycę, nadczynność tarczycy oraz inne choroby. Omega-3 znacznie polepsza koncentracje, a także podnosi poziom energetyczny.
Witamina A konieczna jest dla utrzymania prawidłowego stanu skóry, włosów, paznokci a także
odpowiedni wzrost kości i zębów. Odgrywa również rolę w odbieraniu bodźców wzrokowych w siatkówce oka.
Witamina B12 odpowiada za prawidłową gospodarkę węglowodanową, białkową i tłuszczową organizmu. Wpływa również na procesy krwiotwórcze.
Wpływa na funkcjonowanie układu kostnego, nerwowego, mięśniowego, immunologicznego oraz krążenia. Pobudza wchłanianie fosforu oraz wapnia z przewodu pokarmowego.
Głównym działaniem witaminy E jest walka z wolnymi rodnikami, które codziennie atakują organizm człowieka. Ponadto wpływa na prawidłową krzepliwość krwi.
Jod jest niezbędny do produkcji hormonów tarczycy: tyroksyny i trójjodotyroniny. Od prawidłowego stężenia tych hormonów we krwi zależy m.in. prawidłowy rozwój i funkcjonowanie mózgu.
Dobra Marka 2020
Polska Dobra Marka 2020
Laur eksperta dla marki SuperFish
Przebojowy produkt FMCG 2015