Łosoś bez skóry w zalewie warzywnej
300g

Kawałki filetów z łososia bez skóry smażone w zalewie warzywnej. Produkt pasteryzowany

Składniki

woda

kawałki filetów z łososia bez skóry smażone 40% [filety z łososia atlantyckiego (Salmo salar)*, olej rzepakowy, mąka pszenna]

marchew 7%

cebula marynowana 3% [cebula, cukier, sól, regulator kwasowości (kwas octowy, kwas cytrynowy)]

żelatyna spożywcza

ocet spirytusowy

cukier

aromaty

sól

glukoza

przyprawy (zawierają seler)

*Wyhodowano w Norwegii

Tekst dotyczący alergenów

Produkt może zawierać: mleko (łącznie z laktozą), jaja, soję, gorczycę, dwutlenek siarki i siarczyny.

Wartości odżywcze
w 100 g produktu (%RWS**)
Wartość energetyczna 443 kJ/106 kcal (5%)
Tłuszcz, w tym: 5,2 g (7%)
kwasy tłuszczowe nasycone 0,6 g (3%)
Węglowodany, w tym: 4,9 g (2%)
cukry 2,5 g (3%)
Białko 9,8 g (20%)
Sól 1,02 g (17%)
Zawartość kwasów tłuszczowych Omega-3 w 100 g produktu: 800 mg, w tym suma EPA i DHA: 188 mg
**Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ/2 000 kcal).

100g produktu dostarcza

106 kcal

Wartość energetyczna

5,2 g

Tłuszcz

9,8 g

Białko

Zdrowie!

Kwas tłuszczowy zawarty w rybach pomaga zapobiegać i zwalczać choroby serce, raka, depresję, artretyzm, chorobę Alzheimera, wrzody, cukrzycę, nadczynność tarczycy oraz inne choroby. Omega-3 znacznie polepsza koncentracje, a także podnosi poziom energetyczny.

Witamina A konieczna jest dla utrzymania prawidłowego stanu skóry, włosów, paznokci a także
odpowiedni wzrost kości i zębów. Odgrywa również rolę w odbieraniu bodźców wzrokowych w siatkówce oka.

Witamina B12 odpowiada za prawidłową gospodarkę węglowodanową, białkową i tłuszczową organizmu. Wpływa również na procesy krwiotwórcze.

Wpływa na funkcjonowanie układu kostnego, nerwowego, mięśniowego, immunologicznego oraz krążenia. Pobudza wchłanianie fosforu oraz wapnia z przewodu pokarmowego.

Głównym działaniem witaminy E jest walka z wolnymi rodnikami, które codziennie atakują organizm człowieka. Ponadto wpływa na prawidłową krzepliwość krwi.

Jod jest niezbędny do produkcji hormonów tarczycy: tyroksyny i trójjodotyroniny. Od prawidłowego stężenia tych hormonów we krwi zależy m.in. prawidłowy rozwój i funkcjonowanie mózgu.

Nagrody!

Dobra Marka 2020

Polska Dobra Marka 2020

Laur eksperta dla marki SuperFish

Przebojowy produkt FMCG 2015

Kontakt do Superfish

ul. Zachodnia 22 | 84-200 Wejherowo

Szczegółowe dane

Napisz do nas