Składniki
Tekst dotyczący alergenów
Produkt może zawierać: gluten, gorczycę, sezam.
w 100 g produktu | % RWS** w 100 g produktu | |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 1094 kJ/263 kcal | 13% |
Tłuszcz, w tym: | 20 g | 29% |
kwasy tłuszczowe nasycone | 2,0 g | 10% |
Węglowodany, w tym: | 9,8 g | 4% |
cukry | 9,8 g | 11% |
Białko | 11 g | 22% |
Sól | 2,0 g | 33% |
Kwasy tłuszczowe Omega-3: 2,1 g (suma EPA i DHA powyżej 40 mg) | ||
%RWS = Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). |
263 kcal
Wartość energetyczna
20 g
Tłuszcz
11 g
Białko
Kwas tłuszczowy zawarty w rybach pomaga zapobiegać i zwalczać choroby serce, raka, depresję, artretyzm, chorobę Alzheimera, wrzody, cukrzycę, nadczynność tarczycy oraz inne choroby. Omega-3 znacznie polepsza koncentracje, a także podnosi poziom energetyczny.
Witamina A konieczna jest dla utrzymania prawidłowego stanu skóry, włosów, paznokci a także
odpowiedni wzrost kości i zębów. Odgrywa również rolę w odbieraniu bodźców wzrokowych w siatkówce oka.
Witamina B12 odpowiada za prawidłową gospodarkę węglowodanową, białkową i tłuszczową organizmu. Wpływa również na procesy krwiotwórcze.
Wpływa na funkcjonowanie układu kostnego, nerwowego, mięśniowego, immunologicznego oraz krążenia. Pobudza wchłanianie fosforu oraz wapnia z przewodu pokarmowego.
Głównym działaniem witaminy E jest walka z wolnymi rodnikami, które codziennie atakują organizm człowieka. Ponadto wpływa na prawidłową krzepliwość krwi.
Jod jest niezbędny do produkcji hormonów tarczycy: tyroksyny i trójjodotyroniny. Od prawidłowego stężenia tych hormonów we krwi zależy m.in. prawidłowy rozwój i funkcjonowanie mózgu.
Dobra Marka 2020
Polska Dobra Marka 2020
Laur eksperta dla marki SuperFish
Przebojowy produkt FMCG 2015