Korki ze śledzia kaszubskie z rodzynkami sułtańskimi
250g

Zawijane filety śledziowe marynowane z zasmażaną cebulą w oleju i rodzynkami

  • zawijane z fileta
  • bez substancji konserwujących
  • bez substancji słodzących
  • wolne od GMO
  • źródło kwasów Omega-3
  • gotowe do podania
  • duże rodzynki
  • bez konserwantów

Składniki

filety śledziowe marynowane ze skórą 60%*

cebula smażona 28,4% (cebula marynowana, cukier, koncentrat pomidorowy, olej rzepakowy, sól, przyprawy (zawierają seler), regulator kwasowości: kwas octowy; przeciwutleniacze: kwas: cytrynowy, askorbinowy)

olej rzepakowy 10%

rodzynki sułtańskie 1,6%

aromat: ekstrakt z papryki

*Obszar połowu: 1) Śledź atlantycki (Clupea harengus) Złowione w Północno-wschodni Atlantyk (FAO 27) w Morzu Północnym lub Norweskim 2) Śledź bałtycki (Clupea harengus membras) Złowione: Morze Bałtyckie (FAO 27. IIId). Narzędzie połowowe: włoki

Obszar 1 lub 2 wskazano na wieczku

Tekst dotyczący alergenów

Produkt może zawierać: gluten, gorczycę, sezam.

Wartości odżywcze
w 100 g produktu % RWS** w 100 g produktu
Wartość energetyczna 1094 kJ/263 kcal 13%
Tłuszcz, w tym: 20 g 29%
kwasy tłuszczowe nasycone 2,0 g 10%
Węglowodany, w tym: 9,8 g 4%
cukry 9,8 g 11%
Białko 11 g 22%
Sól 2,0 g 33%
Kwasy tłuszczowe Omega-3: 2,1 g (suma EPA i DHA powyżej 40 mg)
%RWS = Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).

100g produktu dostarcza

263 kcal

Wartość energetyczna

20 g

Tłuszcz

11 g

Białko

Zdrowie!

Kwas tłuszczowy zawarty w rybach pomaga zapobiegać i zwalczać choroby serce, raka, depresję, artretyzm, chorobę Alzheimera, wrzody, cukrzycę, nadczynność tarczycy oraz inne choroby. Omega-3 znacznie polepsza koncentracje, a także podnosi poziom energetyczny.

Witamina A konieczna jest dla utrzymania prawidłowego stanu skóry, włosów, paznokci a także
odpowiedni wzrost kości i zębów. Odgrywa również rolę w odbieraniu bodźców wzrokowych w siatkówce oka.

Witamina B12 odpowiada za prawidłową gospodarkę węglowodanową, białkową i tłuszczową organizmu. Wpływa również na procesy krwiotwórcze.

Wpływa na funkcjonowanie układu kostnego, nerwowego, mięśniowego, immunologicznego oraz krążenia. Pobudza wchłanianie fosforu oraz wapnia z przewodu pokarmowego.

Głównym działaniem witaminy E jest walka z wolnymi rodnikami, które codziennie atakują organizm człowieka. Ponadto wpływa na prawidłową krzepliwość krwi.

Jod jest niezbędny do produkcji hormonów tarczycy: tyroksyny i trójjodotyroniny. Od prawidłowego stężenia tych hormonów we krwi zależy m.in. prawidłowy rozwój i funkcjonowanie mózgu.

Nagrody!

Dobra Marka 2020

Polska Dobra Marka 2020

Laur eksperta dla marki SuperFish

Przebojowy produkt FMCG 2015

Kontakt do Superfish

ul. Zachodnia 22 | 84-200 Wejherowo

Szczegółowe dane

Napisz do nas