Filety ze śledzia z krojoną cebulką
650g

Filety ze śledzia z krojoną cebulką w oleju rzepakowym

  • grube
  • bez substancji zagęszczających
  • bez sztucznych barwników
  • wolne od GMO
  • źródło kwasów Omega-3
  • filety grube z natury
  • bez konserwantów

Składniki

filety śledziowe bez skóry 50% (Clupea harengus)*

cebula 25%

olej rzepakowy 25%

ocet spirytusowy

cukier

sól

przyprawy (zawierają gorczycę)

warzywa suszone (marchew, papryka, cebula, pasternak, pietruszka)

*złowione w północno – wschodnim Atlantyku (FAO 27), podobszar połowu: północna część Morza Północnego (IVa), złowione za pomocą włoków

Tekst dotyczący alergenów

Produkt może zawierać: zboża zawierające gluten, soję, seler, jaja, mleko (łącznie z laktozą).

Wartości odżywcze
w 100 g produktu % RWS** w 100 g produktu
Wartość energetyczna 1257 kJ/304 kcal 15%
Tłuszcz, w tym: 28 g 40%
kwasy tłuszczowe nasycone 2,6 g 13%
Węglowodany, w tym: 4,8 g 2%
cukry 4,8 g 5%
Białko 8,0 g 16%
Sól 1,9 g 32%
Zawartość kwasów tłuszczowych Omega-3 w 100 g produktu:. 3100 mg
w tym suma kwasów EPA i DHA: 500 mg
**Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).

 

100g produktu dostarcza

304 kcal

Wartość energetyczna

28 g

Tłuszcz

8 g

Białko

Zdrowie!

Kwas tłuszczowy zawarty w rybach pomaga zapobiegać i zwalczać choroby serce, raka, depresję, artretyzm, chorobę Alzheimera, wrzody, cukrzycę, nadczynność tarczycy oraz inne choroby. Omega-3 znacznie polepsza koncentracje, a także podnosi poziom energetyczny.

Witamina A konieczna jest dla utrzymania prawidłowego stanu skóry, włosów, paznokci a także
odpowiedni wzrost kości i zębów. Odgrywa również rolę w odbieraniu bodźców wzrokowych w siatkówce oka.

Witamina B12 odpowiada za prawidłową gospodarkę węglowodanową, białkową i tłuszczową organizmu. Wpływa również na procesy krwiotwórcze.

Wpływa na funkcjonowanie układu kostnego, nerwowego, mięśniowego, immunologicznego oraz krążenia. Pobudza wchłanianie fosforu oraz wapnia z przewodu pokarmowego.

Głównym działaniem witaminy E jest walka z wolnymi rodnikami, które codziennie atakują organizm człowieka. Ponadto wpływa na prawidłową krzepliwość krwi.

Jod jest niezbędny do produkcji hormonów tarczycy: tyroksyny i trójjodotyroniny. Od prawidłowego stężenia tych hormonów we krwi zależy m.in. prawidłowy rozwój i funkcjonowanie mózgu.

Nagrody!

Dobra Marka 2020

Polska Dobra Marka 2020

Laur eksperta dla marki SuperFish

Przebojowy produkt FMCG 2015

Kontakt do Superfish

ul. Zachodnia 22 | 84-200 Wejherowo

Szczegółowe dane

Napisz do nas