Składniki
w 100 g produktu | % RWS** w 100 g produktu | |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 1013 kJ/245 kcal | 12% |
Tłuszcz, w tym: | 21 g | 30% |
kwasy tłuszczowe nasycone | 2,1 g | 11% |
Węglowodany, w tym: | 2,9 g | 1% |
cukry | 2,9 g | 3% |
Białko | 11 g | 22% |
Sól | 2,2 g | 37% |
Kwasy tłuszczowe Omega 3: | 1,9 g | |
suma EPA i DHA powyżej | 40 mg | |
%RWS = Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). |
245 kcal
Wartość energetyczna
21 g
Tłuszcz
11 g
Białko
Kwas tłuszczowy zawarty w rybach pomaga zapobiegać i zwalczać choroby serce, raka, depresję, artretyzm, chorobę Alzheimera, wrzody, cukrzycę, nadczynność tarczycy oraz inne choroby. Omega-3 znacznie polepsza koncentracje, a także podnosi poziom energetyczny.
Witamina A konieczna jest dla utrzymania prawidłowego stanu skóry, włosów, paznokci a także
odpowiedni wzrost kości i zębów. Odgrywa również rolę w odbieraniu bodźców wzrokowych w siatkówce oka.
Witamina B12 odpowiada za prawidłową gospodarkę węglowodanową, białkową i tłuszczową organizmu. Wpływa również na procesy krwiotwórcze.
Wpływa na funkcjonowanie układu kostnego, nerwowego, mięśniowego, immunologicznego oraz krążenia. Pobudza wchłanianie fosforu oraz wapnia z przewodu pokarmowego.
Głównym działaniem witaminy E jest walka z wolnymi rodnikami, które codziennie atakują organizm człowieka. Ponadto wpływa na prawidłową krzepliwość krwi.
Jod jest niezbędny do produkcji hormonów tarczycy: tyroksyny i trójjodotyroniny. Od prawidłowego stężenia tych hormonów we krwi zależy m.in. prawidłowy rozwój i funkcjonowanie mózgu.
Dobra Marka 2020
Polska Dobra Marka 2020
Laur eksperta dla marki SuperFish
Przebojowy produkt FMCG 2015