Składniki
kawałki filetów bez skóry z łososia smażone 40% [filety z łososia atlantyckiego (Salmo salar)*, olej rzepakowy, mąka pszenna]
przetarte pomidory 24% [pomidor, sok pomidorowy, regulator kwasowości (kwas cytrynowy)]
woda
warzywa marynowane w zmiennych proporcjach [cebula, ogórek, papryka czerwona, ocet spirytusowy, cukier, sól, regulatory kwasowości (kwas octowy, kwas cytrynowy)]
koncentrat pomidorowy 2%
cukier
aromaty
sól
glukoza
przyprawy (zawierają seler)
skrobia modyfkowana
chilli 0,13%
ekstrakt czerwonej papryki
*Wyhodowane w Norwegii
Wartości odżywcze |
w 100 g produktu: |
---|---|
Wartość energetyczna | 470 kJ/112 kcal |
Tłuszcz, w tym: | 5,2 g |
kwasy tłuszczowe nasycone | 0,6 g |
Węglowodany, w tym: | 7,2 g |
cukry | 4,3 g |
Białko | 9,6 g |
Sól | 1,1 g |
Kwasy tłuszczowe Omega-3: | 0,7 g |
w tym suma EPA i DHA: | 0,173 g |
%RWS = Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). |