Składniki
kawałki filetów bez skóry z łososia smażone 40% [filety z łososia atlantyckiego (Salmo salar)*, olej rzepakowy, mąka pszenna]
przetarte pomidory 24% [pomidor, sok pomidorowy, regulator kwasowości (kwas cytrynowy)]
woda
warzywa marynowane w zmiennych proporcjach [cebula, ogórek, papryka czerwona, ocet spirytusowy, cukier, sól, regulatory kwasowości (kwas octowy, kwas cytrynowy)]
koncentrat pomidorowy 2%
cukier
aromaty
sól
glukoza
przyprawy (zawierają seler)
skrobia modyfkowana
chilli 0,13%
ekstrakt czerwonej papryki
*Wyhodowane w Norwegii
w 100 g produktu (%RWS**) | |
---|---|
Wartość energetyczna | 470 kJ/112 kcal (6%) |
Tłuszcz, w tym: | 5,2 g (7%) |
kwasy tłuszczowe nasycone | 0,6 g (3%) |
Węglowodany, w tym: | 7,2 g (3%) |
cukry | 4,3 g (5%) |
Białko | 9,6 g (19%) |
Sól | 1,1 g (18%) |
Zawartość kwasów tłuszczowych Omega-3 w 100 g produktu: 700 mg, w tym suma EPA i DHA: 173 mg | |
**Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). |
112 kcl
Wartość energetyczna
5,2 g
Tłuszcz
9,6g
Białko
Dobra Marka 2020
Polska Dobra Marka 2020
Laur eksperta dla marki SuperFish
Przebojowy produkt FMCG 2015