Składniki
Tekst dotyczący alergenów
Produkt może zawierać: gluten, gorczycę, soję.
784 kJ/188 kcal
Wartość energetyczna
12 g
Tłuszcz
1,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone
0g
Węglowodany
0g
w tym cukry
20 g
Białko
2,4g
Sól
4,5 µg
Witamina D3
Kwas tłuszczowy zawarty w rybach pomaga zapobiegać i zwalczać choroby serce, raka, depresję, artretyzm, chorobę Alzheimera, wrzody, cukrzycę, nadczynność tarczycy oraz inne choroby. Omega-3 znacznie polepsza koncentracje, a także podnosi poziom energetyczny.
Witamina A konieczna jest dla utrzymania prawidłowego stanu skóry, włosów, paznokci a także
odpowiedni wzrost kości i zębów. Odgrywa również rolę w odbieraniu bodźców wzrokowych w siatkówce oka.
Witamina B12 odpowiada za prawidłową gospodarkę węglowodanową, białkową i tłuszczową organizmu. Wpływa również na procesy krwiotwórcze.
Wpływa na funkcjonowanie układu kostnego, nerwowego, mięśniowego, immunologicznego oraz krążenia. Pobudza wchłanianie fosforu oraz wapnia z przewodu pokarmowego.
Głównym działaniem witaminy E jest walka z wolnymi rodnikami, które codziennie atakują organizm człowieka. Ponadto wpływa na prawidłową krzepliwość krwi.
Jod jest niezbędny do produkcji hormonów tarczycy: tyroksyny i trójjodotyroniny. Od prawidłowego stężenia tych hormonów we krwi zależy m.in. prawidłowy rozwój i funkcjonowanie mózgu.
Dobra Marka 2020
Polska Dobra Marka 2020
Laur eksperta dla marki SuperFish
Przebojowy produkt FMCG 2015