Bez cukru
Bez glutenu
Bez konserwantów
Składniki
w 100 g produktu | |
---|---|
Wartość energetyczna | 730 kJ/175 kcal |
Tłuszcz, w tym: | 10 g |
kwasy tłuszczowe nasycone | 1,4 g |
Węglowodany, w tym: | 0,2 g |
cukry | 0,1 g |
Białko | 21 g |
Sól | 3,3 g |
Witamina B6 | 0,638 mg (46%*) |
Witamina B12 | 3,75 µg (150%*) |
Kwasy tłuszczowe Omega-3 w 100 g produktu: | 1,5 g |
EPA: | 233 mg |
DHA: | 373 mg |
*Referencyjna wartość spożycia. |
175 kcal
Wartość energetyczna
10 g
Tłuszcz
21 g
Białko
Kwas tłuszczowy zawarty w rybach pomaga zapobiegać i zwalczać choroby serce, raka, depresję, artretyzm, chorobę Alzheimera, wrzody, cukrzycę, nadczynność tarczycy oraz inne choroby. Omega-3 znacznie polepsza koncentracje, a także podnosi poziom energetyczny.
Witamina A konieczna jest dla utrzymania prawidłowego stanu skóry, włosów, paznokci a także
odpowiedni wzrost kości i zębów. Odgrywa również rolę w odbieraniu bodźców wzrokowych w siatkówce oka.
Witamina B12 odpowiada za prawidłową gospodarkę węglowodanową, białkową i tłuszczową organizmu. Wpływa również na procesy krwiotwórcze.
Wpływa na funkcjonowanie układu kostnego, nerwowego, mięśniowego, immunologicznego oraz krążenia. Pobudza wchłanianie fosforu oraz wapnia z przewodu pokarmowego.
Głównym działaniem witaminy E jest walka z wolnymi rodnikami, które codziennie atakują organizm człowieka. Ponadto wpływa na prawidłową krzepliwość krwi.
Jod jest niezbędny do produkcji hormonów tarczycy: tyroksyny i trójjodotyroniny. Od prawidłowego stężenia tych hormonów we krwi zależy m.in. prawidłowy rozwój i funkcjonowanie mózgu.
Dobra Marka 2020
Polska Dobra Marka 2020
Laur eksperta dla marki SuperFish
Przebojowy produkt FMCG 2015