Łosoś w pomidorach
150g

Kawałki filetów bez skóry z łososia smażone w pomidorach. Produkt pasteryzowany.

  • filety bez skóry
  • łatwe otwieranie
  • bez substancji konserwujących
  • źródło kwasów tłuszczowych Omega-3
  • bez substancji wzmacniających smak

Składniki

kawałki filetów bez skóry z łososia smażone 40% [filety z łososia atlantyckiego (Salmo salar)*, olej rzepakowy, mąka pszenna]

przetarte pomidory 24% [pomidory, sok pomidorowy, regulator kwasowości (kwas cytrynowy)]

woda

warzywa marynowane w zmiennych proporcjach [cebula, ogórek, papryka czerwona, ocet spirytusowy, cukier, sól, regulatory kwasowości (kwas octowy, kwas cytrynowy)]

koncentrat pomidorowy 2%

cukier

aromaty

sól

glukoza

przyprawy (zawierają seler)

skrobia modyfikowana

chilli 0,13%

ekstrakt czerwonej papryki

*Wyhodowane w Norwegii

Tekst dotyczący alergenów

Produkt może zawierać: jaja, soję, mleko (łącznie z laktozą), gorczycę, dwutlenek siarki i siarczyny.

Wartości odżywcze
w 100 g produktu
Wartość energetyczna 470 kJ/112 kcal
Tłuszcz, w tym: 5,2 g
kwasy tłuszczowe nasycone 0,6 g
Węglowodany, w tym: 7,2 g
cukry 4,3 g
Białko 9,6 g
Sól 1,1 g
Zawartość kwasów tłuszczowych Omega-3 w 100 g produktu: 700 mg, w tym suma kwasów EPA i DHA: 173 mg.

100g produktu dostarcza

112 kcal

Wartość energetyczna

5,2 g

Tłuszcz

9,6 g

Białko

Zdrowie!

Kwas tłuszczowy zawarty w rybach pomaga zapobiegać i zwalczać choroby serce, raka, depresję, artretyzm, chorobę Alzheimera, wrzody, cukrzycę, nadczynność tarczycy oraz inne choroby. Omega-3 znacznie polepsza koncentracje, a także podnosi poziom energetyczny.

Witamina A konieczna jest dla utrzymania prawidłowego stanu skóry, włosów, paznokci a także
odpowiedni wzrost kości i zębów. Odgrywa również rolę w odbieraniu bodźców wzrokowych w siatkówce oka.

Witamina B12 odpowiada za prawidłową gospodarkę węglowodanową, białkową i tłuszczową organizmu. Wpływa również na procesy krwiotwórcze.

Wpływa na funkcjonowanie układu kostnego, nerwowego, mięśniowego, immunologicznego oraz krążenia. Pobudza wchłanianie fosforu oraz wapnia z przewodu pokarmowego.

Głównym działaniem witaminy E jest walka z wolnymi rodnikami, które codziennie atakują organizm człowieka. Ponadto wpływa na prawidłową krzepliwość krwi.

Jod jest niezbędny do produkcji hormonów tarczycy: tyroksyny i trójjodotyroniny. Od prawidłowego stężenia tych hormonów we krwi zależy m.in. prawidłowy rozwój i funkcjonowanie mózgu.

Nagrody!

Dobra Marka 2020

Polska Dobra Marka 2020

Laur eksperta dla marki SuperFish

Przebojowy produkt FMCG 2015

Kontakt do Superfish

ul. Zachodnia 22 | 84-200 Wejherowo

Szczegółowe dane

Napisz do nas