Dorsz po grecku
700g

Kawałki smażonej ryby dorszowatej w sosie warzywno-pomidorowym. Produkt pasteryzowany.

  • z warzywami
  • bez substancji konserwujących
  • bez sztucznych barwników
  • bez substancji słodzących
  • wolne od GMO
  • 500 g+200 g gratis
  • pełen warzyw
  • idealna przekąska
  • gotowe do podania
  • bez konserwantów

Składniki

woda

kawałki filetów z ryb dorszowatych smażone 30% [filety z dorsza bałtyckiego (wschodniobałtycki) (Gadus morhua callarias)* lub z dorsza atlantyckiego (Gadus morhua)* lub z dorsza czarnego (Pollachius virens)*, olej rzepakowy, mąka pszenna]

marchew 14%

cebula 12%

seler 3%

koncentrat pomidorowy 3%

cukier

olej rzepakowy

ocet spirytusowy

sól

skrobia modyfikowana

ekstrakt z papryki

przyprawy

*gatunek ryby wskazany za numerem partii literą A, B lub C; gdzie A – dorsz bałtycki, B – dorsz atlantycki, C – dorsz czarny. Złowione w północno-wschodnim Atlantyku (FAO 27). Metoda: połowu: dorsz bałtycki – włoki/sieci skrzelowe i podobne, dorsz atlantycki/dorsz czarny – niewody/włoki/sieci skrzelowe i podobne/haki i liny; metoda połowu wskazana za gatunkiem ryby

Tekst dotyczący alergenów

Produkt może zawierać: mleko (łącznie z laktozą), jaja, soję, gorczycę.

Wartości odżywcze
w 100 g produktu (%RWS**)
Wartość energetyczna 382 kJ/91 kcal (5%)
Tłuszcz 4,6 g (7%)
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,3 g (2%)
Węglowodany 7,2 g (3%)
w tym cukry 5,5 g (6%)
Białko 4,6 g (9%)
Sól 1,2 g (20%)
**Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).

 

100g produktu dostarcza

91 kcal

Wartość energetyczna

4,6 g

Tłuszcz

4,6 g

Białko

Zdrowie!

Kwas tłuszczowy zawarty w rybach pomaga zapobiegać i zwalczać choroby serce, raka, depresję, artretyzm, chorobę Alzheimera, wrzody, cukrzycę, nadczynność tarczycy oraz inne choroby. Omega-3 znacznie polepsza koncentracje, a także podnosi poziom energetyczny.

Witamina A konieczna jest dla utrzymania prawidłowego stanu skóry, włosów, paznokci a także
odpowiedni wzrost kości i zębów. Odgrywa również rolę w odbieraniu bodźców wzrokowych w siatkówce oka.

Witamina B12 odpowiada za prawidłową gospodarkę węglowodanową, białkową i tłuszczową organizmu. Wpływa również na procesy krwiotwórcze.

Wpływa na funkcjonowanie układu kostnego, nerwowego, mięśniowego, immunologicznego oraz krążenia. Pobudza wchłanianie fosforu oraz wapnia z przewodu pokarmowego.

Głównym działaniem witaminy E jest walka z wolnymi rodnikami, które codziennie atakują organizm człowieka. Ponadto wpływa na prawidłową krzepliwość krwi.

Jod jest niezbędny do produkcji hormonów tarczycy: tyroksyny i trójjodotyroniny. Od prawidłowego stężenia tych hormonów we krwi zależy m.in. prawidłowy rozwój i funkcjonowanie mózgu.

Nagrody!

Dobra Marka 2020

Polska Dobra Marka 2020

Laur eksperta dla marki SuperFish

Przebojowy produkt FMCG 2015

Kontakt do Superfish

ul. Zachodnia 22 | 84-200 Wejherowo

Szczegółowe dane

Napisz do nas