– BEZ DODATKU SUBSTANCJI KONSERWUJĄCYCH
– BEZ DODATKU GLUTAMINIANU MONOSODOWEGO
– Z WARZYWAMI
Składniki
Tekst dotyczący alergenów
Produkt może zawierać: jaja, soję, mleko (łącznie z laktozą), gorczycę, dwutlenek siarki i siarczyny, mięczaki.
w 100 g produktu (%RWS**) | |
---|---|
Wartość energetyczna | 502 kJ/120 kcal (6%) |
Tłuszcz | 5,6 g (8%) |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,4 g (2%) |
Węglowodany | 8,8 g (3%) |
w tym cukry | 6,7 g (7%) |
Białko | 7,7 g (15%) |
Sól | 1,2 g (20%) |
**Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). |
120 kcal
Wartość energetyczna
5,6 g
Tłuszcz
7,7 g
Białko
Kwas tłuszczowy zawarty w rybach pomaga zapobiegać i zwalczać choroby serce, raka, depresję, artretyzm, chorobę Alzheimera, wrzody, cukrzycę, nadczynność tarczycy oraz inne choroby. Omega-3 znacznie polepsza koncentracje, a także podnosi poziom energetyczny.
Witamina A konieczna jest dla utrzymania prawidłowego stanu skóry, włosów, paznokci a także
odpowiedni wzrost kości i zębów. Odgrywa również rolę w odbieraniu bodźców wzrokowych w siatkówce oka.
Witamina B12 odpowiada za prawidłową gospodarkę węglowodanową, białkową i tłuszczową organizmu. Wpływa również na procesy krwiotwórcze.
Wpływa na funkcjonowanie układu kostnego, nerwowego, mięśniowego, immunologicznego oraz krążenia. Pobudza wchłanianie fosforu oraz wapnia z przewodu pokarmowego.
Głównym działaniem witaminy E jest walka z wolnymi rodnikami, które codziennie atakują organizm człowieka. Ponadto wpływa na prawidłową krzepliwość krwi.
Jod jest niezbędny do produkcji hormonów tarczycy: tyroksyny i trójjodotyroniny. Od prawidłowego stężenia tych hormonów we krwi zależy m.in. prawidłowy rozwój i funkcjonowanie mózgu.
Dobra Marka 2020
Polska Dobra Marka 2020
Laur eksperta dla marki SuperFish
Przebojowy produkt FMCG 2015